Waar kan ik het percentage bijzonder tarief aanpassen? - Humanwave

Waar kan ik het percentage bijzonder tarief aanpassen?

Wanneer je het bijzonder tarief van de medewerker wilt aanpassen omdat je hebt geconstateerd dat deze een ander jaarloon ontvangt, kun je dit als volgt doen:

Stap 1
Ga naar de Arbeidsrelatie van de betreffende medewerker en klik door naar de kop 'Instellingen belasting'

Stap 2
Klik op het plusteken om een nieuwe periode toe te voegen. Zo behoud je consistentie in je salarisadministratie.

Kies de maand  vanaf wanneer het nieuwe bijzonder tarief moet worden aangepast, klik daarna op bewaar. De voorgaande periode wordt dan automatisch afgesloten en de nieuwe wordt toegevoegd.

Klik op het potloodje achter de zojuist gemaakte periode om de instellingen te wijzigen.
Wanneer je het bijzonder tarief hebt aangepast, klik je op 'Bewaar' om de wijzigen op te slaan.

Let op. Het is niet de bedoeling dat je het percentage aanpast in de reeds verloonde maanden. Het percentage is immers al gebruikt in deze periodes.
Je kan dit niet meer corrigeren voor de medewerker. Indien het verkeerde percentage bijzonder tarief is ingehouden, dan zal de medewerker aan aanslag ontvangen van de Belastingdienst bij de aangifte Inkomstenbelasting.

Nog niet verloond
Indien je de periode nog niet hebt verloond en het percentage in beginsel onjuist is, dan kan je het huidige percentage in de huidige periode aanpassen.